tisdag 14 februari 2012

Hjälp för andrahandsuthyrare

Här finns ytterligare ett incitament som gör det lättare eller rättare sagt tryggare för den som vill hyra ut i andra hand. Det handlar om en helt ny försäkring som If Skadeförsäkring AB har tagit fram tillsammans med Blocket.

Försäkringen gäller för privatpersoner som via en annons på Blocket hyr ut en lägenhet eller villa i andra hand för boendeändamål. Försäkringen omfattar skydd vid utebliven hyra, avhysning och förstörelse då försäkringstagaren blir berättigad till ersättning. Försäkringen kostar mellan 50 och 100 kronor i månaden beroende på vad man har för hyresnivå.

Nätversionen av Fastighetstidningen skriver om detta i dag. Där finns bland annat följande citat: "- Marknaden för andrahandsuthyrning av bostäder är underutvecklad i Sverige. Det kan även vara så att vissa drar sig för att hyra ut till någon de inte känner eftersom det känns för osäkert. Jag tror att den här försäkringen kan komma att förändra bostadsmarknaden i Sverige, säger Javier Massot, ansvarig för uthyrningsförsäkringen på If."

Här finns en länk till artikeln i Fastighetstidningen och här finns en länk till information om försäkringen på Blocket. Här finns försäkringsvillkoren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar