fredag 11 maj 2012

Bostadspolitisk utbildning

I morgon, lördagen den 12 maj, kommer MUF Södertälje tillsammans med MUF Salem och Huddinge MUF att anordna en utbildningsdag för sina medlemmar.

Man skriver följande som information om den aktuella dagen: "Vi kommer att få ... lyssna på bra talare, lära oss mer om vad som händer på Södertörn, bli bättre kampanjare och diskutera vad vår del av ... (vad) Stockholm behöver för att fortsätta växa och bli starkare!"

Jag kommer att tala om Moderaternas bostadspolitik och våra ambitioner på det området. Bostadspolitiken har stor betydelse inte minst för att arbetslinjen ska fungera fullt ut. Dess betydelse ska inte underskattas. Man måste kunna flytta till arbete eller studier. Man måste också kunna flytta till platser där förutsättningarna att få ett jobb är gynnsammare.

Med tanke på hur vårt skattesystem är utformat och hur bostadsbeståndet ser ut i Sverige är hyresrätten av central betydelse. Min bedömning är att det inte går att - på bred front - skapa förutsättningar inom bostadssektorn som möter arbetsmarknadens behov på annat sätt än genom hyresrätter.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar