torsdag 10 mars 2011

Ett steg närmare ny (S) partiledare?

Till slut efter att många socialdemokrater uttryckt ett starkt önskemål om att valberedningen snarast måste komma med ett förslag till ny partiledare finns det nu ett förslag, Håkan Juholt. Jag har inte några synpunkter på socialdemokraternas inre process, men det är klart att man undrar lite. Ingenting är gratis längre och det går inte direkt på räls. Frågan är också om det finns någon människa som över huvud taget kommer att kunna uppfylla rörelsens förväntningar.

Hur prognosen sedan ser ut när det gäller frågan om vem som faktiskt blir partiledare för (S) kan jag inte uttala mig om, men ... återigen men ... det vore ganska osannolikt om valberedningen efter denna långa tid av väntan har ett förslag som inte vinner gehör när (S)-kongressen gör sitt val.

Det stora problemet är att en del av socialdemokratin vill gå vidare medan en annan del vill stå kvar eller till och med gå bakåt. OM man vill någonstans är det alltid obegåvat att ställa sig med den ena foten på den andra - om så bara med halva kroppstyngden. Om valberedningens förslag är ett uttryck för detta problem återstår att se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar