lördag 3 mars 2012

Andrahandsuthyrning bättre än soprum till salu

SvD Näringsliv skrev i går om en fastighetsmäklare som varnats av Fastighetsmäklarnämnden för ett minst sagt märkligt försök att sälja en "bostadsrätt". Den aktuella "lägenheten" var egentligen kort sagt ett soprum som hade använts till förvaring av cyklar, barnvagnar och sopor.

Av fastighetsmäklarens marknadsföring skulle det, som nog rätteligen borde ha benämnts "ett utrymme", vara en bostadsrätt om ett rum och kök belägen på Kungsholmen i Stockholm. Enligt annonsen skulle det finnas el, vatten och avlopp. Möjligen lite märkligt kan man tycka ... att en fastighetsmäklare upplyser särskilt om sådant som utan tvivel kan anses som normal standard för en bostad.

Enligt SvD framgick det sedan - några dagar innan handpenningen skulle betalas - att lägenheten inte hade någon egen elförsörjning. De lampor som var uppsatta i utrymmet fick ström från trappuppgången. Enligt spekulanterna som anmälde mäklaren hade denne påstått att det inte behövdes bygglov för nödvändiga ändringar eftersom utrymmet en gång tidigare hade använts som lägenhet. Detta var en felaktig uppgift och spekulanterna fick inte heller någon objektsbeskrivning.

Mäklaren har varnats för bland annat felaktigheter i marknadsföringen och för bristande hantering av frågorna kring el och bygglov.

Man kan nog utgå från att andrahandsuthyrning är bättre än att använda gamla soprum till bostäder, inte minst av det skälet att det som hyrs ut i andra hand redan är någon bostad eller möjligen del av bostad. Ett soprum är något helt annat.

Här finns en länk till SvD-artikeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar