fredag 17 juni 2011

Socialdemokratisk idétorka?

Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin är kanske inte den politiker som i första hand är känd för briljanta politiska förslag. Man kan från 2010-års valrörerelse erinra sig det tunga förslaget om "könsneutrala toaletter" som - med illa dold ironi - knappast kan anses ha varit svaret på en av politikens största utmaningar. Till detta ska läggas förslaget om "butler" och tankarna om att stressade barnfamiljer skulle bära sin smutstvätt till tunnelbanan.

Nu när Socialdemokraternas partisekreterare åter äntrar den politiska scenen i en vad hon uppenbarligen anser vara en viktig fråga handlar det om att ingripa från statens sida mot att IOK har sålt TV-rättigheterna att sända OS 2014 och 2016 till fel TV-kanal (eller närmare bestämt MTG som äger Viasat).

Jag kan för egen del förstå att människor kan tycka att det är tråkigt att SVT inte får möjligheter att sända OS men samtidigt undrar man vad Carin Jämtin menar med att man skulle vara ”Beredda att titta på lagstiftningen”. Vad är avsikten med detta? Är det möjligen så att andra medieaktörer än SVT ska förbjudas att sända OS i Sverige? ... och detta trots att man förvärvat sändningsrättigheterna från IOK?

Aftonbladet, Expressen, SVT och ett antal andra skriver om detta.

1 kommentar:

  1. Carin Jämtins förslag är helt i linje med alla andra Socialdemokratiska förslag som handlar om att staten alltid vet bäst.

    SvaraRadera