onsdag 1 juni 2011

Artikel i Västerbottens Folkblad

Här ovan finns ytterligare en bild som är tagen inne på det aktuella fängelseområdet. De intagna fanns i mycket liten utsträckning utomhus. De allra flesta var inlåsta i sådana byggnader som syns på bilden. Byggnaderna gav närmast intryck av att vara stora lagerlokaler för förvaring av människor.

I Västerbottens Folkblad fanns det i går intaget en artikel med rubriken "Umeåbo dömd till långt fängelsestraff i Panama". Artikeln handlar om 24-årige Mateo Sandgren från Umeå som vi från IPU-delegationen träffade vid besök i ett fängelse i Panama tidigare i april i år.

Artikeln är på "nätet" illustrerad med en av mina bilder av ett vakttorn på platsen. Tidningen skriver att Sandgren sitter fängslad i det ökänt brutala fängelset La Joya och att brottet han dömdes för var försök till smuggling av fyra kilo kokain. I papperstidningen berättar Sandgren om livet innanför murarna i fängelset. Han säger att fängelset "bryter mot alla mänskliga rättigheter som finns. Vi är elva personer i min cell, men det finns bara sex sängar".

Vidare skriver tidningen att "Mateo Sandgren hade en trygg uppväxt i Umeå med familj, vänner och en lovande idrottskarriär inom boxningen. Men 2009 tog hans liv en mardrömslik vändning. I dag avtjänar han ett långt fängelsestraff för narkotikasmuggling i Panama."

Hela artikeln finns inte tillgänglig på nätet, men här finns länken till Västerbottens Folkblad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar