lördag 1 december 2012

Förslaget om begränsad villkorlig frigivning

På SvD:s ledarblogg har det skrivits positivt (13/11) om förslaget avseende begränsad villkorlig firgivning. Rubriken för inlägget är "Längre inlåsning för återfallsförbrytare!".

Man framhåller att fängelsestraff har en odiskutabel fördel och lägger till att under själva inlåsningen förhindras grövre brottslighet.

Vidare skriver man följande:

"I Sverige är dock själva inlåsningen väldigt sällan i fokus. Istället handlar debatten om rehabilitering eller bristande avskräckning.

Justitieminister Beatrice Ask har inte precis fått kriminalfrågorna att kännas som en tillgång för Alliansen, trots att batongpolitiken är klassiskt borgerligt territorium. Inte ens den massiva ökningen av antalet poliser har blivit en framgång. I dag säger hon dock något som går i rätt riktning.

För SVT berättar Ask att Moderaterna vill att återfallsförbrytare ska mista rätten till tidigare frigivning från fängelset. Hon vill därför se en utredning om detta.

Så ska det låta. Ask förmedlar också en statistisk uppgift som visar på vidden av problemet. ”Tyvärr så återfaller 70 procent av de som dömts till fängelse inom tre år.”

Att Sveriges politiska ledning så länge kan ha låtit detta fortgå är ofattbart."

Här finns en länk till blogginlägget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar