söndag 25 september 2011

Fortsatt bostadspolitisk debatt

På Brännpunkt i Svenska Dagbladet (nätupplagan) publicerades i måndags (19/9) en artikel med rubriken "Nya subventioner löser inte bostadsbristen" som jag skrev tillsammans med Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten. I papperstidningen fanns den 20/9 en hänvisning till artikeln.

Veronica Palm (S) replikerade på artiklen den den 21/9. Här finns en länk till den artikeln.

Min slutreplik med rubriken "Vi skapar tydliga spelregler på bostadsmarknaden" publicerades den 22/9. Här finns en länk till den artikeln, i vilken jag bland annat skriver att Socialdemokraterna vägrar acceptera att det är deras subventionspolitik som har skapat de strukturella problem som under lång tid har funnits på den svenska bostadsmarknaden. Det har byggts ungefär hälften så många bostäder per capita i Sverige under de senaste 20 åren jämfört med våra nordiska grannländer.

Vårt fortsatta mål med bostadspolitiken är att ta ansvar för långsiktigt stabila villkor och – naturligtvis – att det ska byggas fler bostäder. Det är företag och inte subventioner som ska bygga framtidens bostäder. I bästa fall fortsätter Socialdemokraterna och Veronica Palm att vända stenar tills dess man inser att subventioner inte löser några problem.

Danielle Zachrisson har på jagvillhabostad.nu:s blogg för övrigt nyanserat vad hon menade när hon uttalade att hon inte trodde på subventioner för studentbostäder. Här finns en länk till hennes blogginlägg.

1 kommentar:

  1. Din slutreplik är dessvärre fellänkad. Gällande innehållet kan jag bara hålla med. Även om resultatet av fler och större subventioner skulle vara fler bostäder just nu så är det fortfarande inte ett långsiktigt angreppssätt. byggpriserna har anpassats med subventionerna och marknaden måste återställas.

    SvaraRadera