fredag 26 augusti 2011

Bostäder för äldre

I Dagens Samhälle, den 10 augusti, skrev Irene Fällström, Näringspolitisk expert hos Fastighetsägarna, Ulf Lindberg, Näringspolitisk chef hos Almega, och Björn Wellhagen, Ansvarig för husbyggnadsfrågor hos Sveriges Byggindustrier, om att äldreboomen kräver nya marknader och aktörer. Man menade att framtidens välfärd behöver nya regler som inkluderar många aktörer, inte minst inom boendet och att en nationell äldrepeng för särskilt boende är en sådan lösning.

Här finns en länk till den artikeln.

I Dagens Samhälles nätupplaga publicerades igår ett svar till Irene Fällström, Ulf Lindberg och Björn Wellhagen, från mig och min kollega, riksdagsledamoten Margareta B Kjellin, som är ansvarig för äldrefrågor inom Moderaterna.

I ingressen står följande: "Vi ser en framtid där allt fler människor blir äldre och friskare. Kraven på boenden för äldre förändras allt snabbare. Valfrihet inom äldrevården bör därför finnas i varje kommun senast 2014, annars hotar lagstiftning".

Här finns en länk till vårt svar.

Det som möjligen är lite beklagligt i sammanhanget är att vissa ord verkar ha fallit bort, och även delar av ord och meningar, i den text som finns i nätupplagan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar