söndag 5 maj 2013

Det finns bara ett regeringsalternativ

Partiledardebatten visade i kväll med all önskvärd tydlighet att det bara finns ett regeringsalternativ. Det alternativet är en Moderatledd Alliansregering. Att de fyra oppositionspartierna inte är överens om någonting och inte samspelta över huvud taget framgick med all önskvärd tydlighet. Trots detta säger Stefan Löfven (S) att han ska "fixa det här". Han antyder också att han har en del förslag att komma med, fast dessa förslag återkommer han med i höst. Det ärliga svaret borde vara att han inte har något att komma med, förutom gigantiskt stora skattehöjningar på mer än 30 miljarder kronor.

Det sades lite skämtsamt i samband med att Stefan Löfven tillträde som partiledare att det var bra att han hade bakgrund som svetsare. Detta skulle komma väl till pass eftersom Socialdemokraterna var i stort behov av att svetsas samman. Det tråkiga är väl i så fall att han inte verkar ha haft någon större framgång i detta arbete. Hans uppgift har snarast varit att vakta den delvis spruckna svetsfogen mellan höger- och vänsterfalangens plåtar. Där gäller det att hela tiden parera så inte någon av de två sidorna börjar dra i sin plåt. Detta är en nog så svår balansakt, som inte ger någon möjlighet till arbetsro för egentligt svetsarbete.

En av de avgörande frågorna till Socialdemokraterna är: Hur ska fler ungdomar komma i arbete om det blir dyrare att anställa ungdomar? Om det nu skulle finnas någon samsyn mellan S, MP och V, är en annan avgörande fråga: Hur stora samlade skattehöjningar skulle aktualiseras under sådana förhållanden?

Vi väntar fortfarande på svar ...

1 kommentar:

  1. Ja du Anti om nu Sossarna vinner valet 2014 vilket inte ät omöjligt så kan det ju inte bli sämre än Alliansens tid i makten. (M)håller ju på att montera ner det svenska folkhemmet som en en viss Per Albin Hansson, Tage Erlander byggde upp. Dock hoppas jag ej att (V) kommer med i regeringen vi ska ej att några kommunister i en svensk regering 2014. Deras politik (V) är helt horribel så hoppas att SL söker i samarbete med ett Alliansparti dock ej (M). Tycker i övrigt att Fredrik ser extremt trött ut i debatterna. Det enda "Den trötte " pratar om är(S)!!! Har FR fått rena rama SOSSE nojan? verkar så. Nej vi får hoppas att svenska folket tar sitt förnuft tillfånga att rösta tillbaks Sossarna till makten 2014!!! Ha en bra dag på dig!!!

    SvaraRadera