onsdag 13 juni 2012

Bostadspolitiska samtal i Almedalen


Under årets politikervecka i Almedalen i Visby kommer jag att medverka i många bostadspolitiska semi​narier och andra aktiviteter. En av dessa aktiviteter är de bostadspolitiska samtal som SABO anordnar.

SABO beskriver detta på följande sätt: "SABO storsatsar under årets politikervecka i Almedalen, Visby, med en serie frukostseminarier: Allmännyttiga samtal. Måndag till och med lördag, den 2 juli-7 juli erbjuder vi en naturlig start på dagen för besökare intresserade av samhällsbyggnadsfrågor i allmänhet och bostadsfrågor i synnerhet. Dagens parti i Almedalen står i fokus liksom SABOs utmaningar."

Man kommenterar även dagens situation på följande sätt: "- Bostadsfrågorna har klättrat på de politiska partiernas agenda, vilket verkligen är på tiden. Det möter vi nu upp genom att satsa på rejäla bostadspolitiska samtal under Almedalsveckan, samtidigt som vi lyfter fram de allmännyttiga bostadsbolagens mycket viktiga roll i samhällsbygget."

Temat för respektive partis dag är noga utvalt för att matcha partiets frågor och väljarbas med SABOs utmaningar om nyproduktion, renovering, balanserade ekonomiska villkor och den nya lagen för allmännyttiga kommunala bostadsbolag.

På tisdag under Almedalsveckan är det min och Moderaternas tur. Presentationen för den dagen ser ut på följande sätt:


Tisdag (M): Bostadens roll för arbetslinjen
Kurt Eliasson, SABO, Anti Avsan, bostadspolitisk talesperson (M), Lotta Gröning, krönikör i Expressen


Seminariet hålls kl 8.30-9.30, på Restaurang Friheten på Donners plats och frukost serveras från klockan 8.

Här finns en länk till SABOs hemsida där också kan se övriga bostadspoloitiska samtal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar