lördag 17 december 2011

Socialdemokraterna har ingen bostadspolitik

Den 15 december publicerades på internetversionen av Hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra en artikel som handlar om att hyresgästerna gjort en partitillhörighetsförflyttning åt höger.

I artikeln anges: "Traditionellt har hyresgästerna sympatiserat med de mer vänsterorienterade partierna ... och motsatt förhållande har gällt bland bostadsrättsinnehavare." I artikeln anges vidare att nu tycks vinden ha vänt.

Barbro Engman, som är Hyresgästföreningens ordförande, säger att resultatet är "i linje med den allmänna bilden av hur väljarförflyttningarna varit". Hon säger vidare: "– Vi har aldrig haft någon partitillhörighet och har aldrig någonsin bidragit med pengar till något parti."

Sedan vågar sig Barbro Engman också på en analys av vad som är orsaken till det minskade stödet för oppositionspartierna. Skälet anges denna gång tydligare och i ett helt annat sammanhang än tidigare. Det nu avgivna svaret fanns tidigare i en av Barbro Engman skriven kommentar på sin egen blogg i anslutning till en diskussion med en lokal socialdemokratisk politiker.

Barbro Engman säger följande i artikeln: "– Socialdemokraterna har ingen bostadspolitik och många är besvikna på hur de agerar i kommunerna."

Jag delar helt Barbro Engmans bedömning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar