torsdag 24 januari 2008

I morgon: Lönefredag

I morgon är det löneutbetalning för de allra flesta. För första gången får jobbskatteavdragets steg två genomslag, vilket ger lite extra i plånboken. Om detta har jag en insändare i veckans nummer av Mitt i Huddinge. Eftersom det är svårt att länka till Mitt i Huddinges insändarsida så publicerar jag insändaren i sin helhet här nedan.

Mer i plånboken efter januarilönen

En tusenlapp i månaden. Så mycket sänkte Alliansregeringen och riksdagen skatten förra året genom jobbskatteavdraget. I år sänks skatten med ytterligare 2.400 kronor om året per person för omkring 970.000 invånare i Stockholms län.

I samband med att januarilönen kommer slår sänkningen i jobbskatteavdragets steg två igenom för första gången. Det betyder att många huddingebor kommer att kunna besöka några konserter extra, gå på någon landskamp i idrott eller använda utrymmet som skattesänkningen ger till något annat önskvärt. Löntagare med låga inkomster gynnas mest av skattesänkningen.

Den socialdemokratiska riksdagsledamoten från Huddinge, Carina Moberg, röstade emot steg två av jobbskatteavdraget. Hon och övriga socialdemokrater vill i stället höja skatten med 3.900 kronor per person och år för drygt en miljon invånare i stockholmsområdet. Socialdemokraternas föreslagna höjning skulle givetvis drabba många huddingebor.

Alliansregeringen och riksdagen sänker skatten för låginkomsttagare, socialdemokraterna vill höja den. Detta är alternativen i svensk politik.

Anti Avsan Riksdagsledamot (m)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar