tisdag 12 juni 2007

Bostadspolitik i kammaren

I en interpellationsdebatt i kammaren igår svarade Mats Odell på en interpellation om bostadspolitiken, som ställts av Bosse Ringholm. Även jag deltog i debatten. Tyvärr hade Bosse Ringholm inte möjlighet att delta i debatten varför Börje Vestlund (s) fick hoppa in i stället för honom.

Bosse Ringholms tes i interpellationen var att regeringens bostadspolitik skulle ha havererat eftersom byggandet av hyresrätter var alldeles för lågt under årets första kvartal. I interpellationen lyftes Stockholm fram som ett särskilt dåligt exempel.

Ett telefonsamtal till Stockholms stadshus visade att Ringholm drog förhastade slutsatser, vilket jag påpekade i debatten.

Vad beträffar Stockholm, och mer konkret de allmännyttiga bostadsbolagen, göt Svenska Bostäder 13 bottenplattor under december månad 2006, vilket motsvarar omkring 1 000 hyreslägenheter. Utöver dessa 1 000 hyreslägenheter har Svenska Bostäder enligt dagsfärska siffror för avsikt att bygga ytterligare 748 hyreslägenheter under 2007. Familjebostäder har planerat för att bygga 109 hyreslägenheter och Stockholmshem har också för avsikt att bygga hyreslägenheter, närmare bestämt 365 stycken.

Man måste vara lite försiktig när man jämför tre månader och bostadspolitiken under den nya regeringen med 12 års bostadspolitik med en socialdemokratisk regering.

Mina inlägg i debatten hittar du här och här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar