tisdag 3 mars 2009

Kampanjbesök i Sigtuna

Från vänster: Fredrik Vang, Patrik Andersson och jag.

Igår var jag på kampanjbesök i Sigtuna tillsammans med Göran Pettersson och Fredrik Schulte. Vi besökte Thai Fong Food. Thai Fong Food en matvaruaffär och grossist med inriktning på mat från Kina, Filippinerna, Thailand och Vietnam. Grossistdelen är den största delen av verksamheten.

Vi fick träffa företagets vd Fredrik Tang. Han berättade om verksamheten och de omvärldsfaktorer som påverkar företaget. Det som påverkade företaget allra mest just nu är kurser på dollar och euro. Växelkursen har rört sig väldigt mycket på relativt kort tid. Dollarn kostade i augusti förra året ungefär 5,80 kronor men kostar idag ungefär 9,20 kronor.

Detta skapar stora problem för Thai Fong som betalar sina leverantörer i dollar eller euro. Eftersom kunderna är priskänsliga är det problematiskt att höja priserna allt för mycket för att kompensera för växelkursförändringarna.

Företaget går bra och vill gärna expandera med ytterligare lokaler.

Efter Thai Fong var jag tyvärr tvungen att avvika för att närvara på en genomgång. Fredrik Schulte fortsatte till Kilenkrysset och fick ta del av deras framtidsplaner i Sigtuna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar