tisdag 10 mars 2009

IPRED - TEKNIK vs JURIDIK

I morgon, onsdagen den 11 mars, arrangerar Tekniska museet en diskussion om Ipred-lagen, fildelning och upphovsrätt. Hur ser den nya lagen ut och vilka konsekvenser får den? Kommer den personliga integriteten att kränkas? Behövs det nya modeller och i så fall hur ska de se ut?

Jag kommer att delta i diskussionen i egenskap av moderat riksdagsledamot. I övrigt deltar företrädare från många olika grupper, bland annat från Svenska Förläggareföreningen, Piratbyrån, Telekomföretagen och Kungliga Biblioteket.

Diskussionen äger rum på Tekniska museet mellan kl. 18.00 och 20.00. Det är fri entré och alla i publiken är välkomna att ställa frågor och delta i diskussionen.

1 kommentar:

 1. Det enda rätta man kan göra är att släppa all fildelning - dvs både upp- och nedladdning som sker utan kommersiella vinstintressen FRI!! - Det är den enda modellen som gagnar folket

  Alliansen (med Moderaterna i spetsen) har tryckt igenom IPRED utan några som helst stöd av t ex. larmrapporter eller trovärdiga forskningsresultat som kan legitimera den smått facsistiska IPRED - Hela IPRED har baserats enbart på - i huvuvdsak amerikansk styrda intresseorganisationernas propganda

  Det finns över huvudtaget inga belägg för att den sk illegala fildelningen är till skada för samhället - upphovsmän eller branschen - Tvärtom pekar alla trovärdiga och oberoende rapporter åt ett helt annat håll - T om ekonomer anser att hetsen mot och kriminaliseringen av en mycket stor del av den egna befolknigen (2,5 miljoner idag) är kontraproduktiv och till skada för samhällsekonomin i en tid av depression - Länk: Economists: Abolish Copyright & Patents to Save the Economy

  När kommer man (läs alla riksdagsledamöter som hellre lyder USA än att värna det egna folket) att inse att den inslagna vägen är en återvändsgränd? - Vad skall man göra om t ex 4 miljoner normal hederliga svenskar ägnar sig åt illegal fildelning om 2 år - Vilka ytterliga facsistiska metoder kommer man då att införa för att tilldfredställa dom USA styrda intresseorganisationerna?

  Det är dags för vår regering att visa USA att vi bestämmer över den svenska upphovsrätten och tolkningen av den själva - Skapa en digital allemansrätt till gagn för oss alla NU!

  SvaraRadera