måndag 2 juli 2012

Miljonprogrammet - seminarium i Almedalen


I dag är det dags för min medverkan i ett seminarium om miljonprogrammets renoveringsbehov. En återkommande fråga i dessa sammanhang är vem som ska betala för den upprustning som är nödvändig på vissa håll. För egen del kan jag avslöja att jag inte är förespråkare för några statliga subventioner på detta område. Seriösa fastighetsägare måste naturligtvis ta sitt ansvar för att kunna klara en långsiktig förvaltning av sina fastighetsbestånd. Är det fråga om kommunala bostadsföretag får politiker som inte klarar av att ta detta ansvar ställas till svars av väljarna i allmänna val.

Seminariet presenteras på följande sätt:

"Hög tid att investera i våra miljonprogram. Vad finns det att vinna, vad kommer det att kosta och hur ska det finansieras?

Pontus Herin är moderator, deltar i diskussionen gör Yvonne Ruwaida (MP), Anti Avsan (M), Reinhold Lennebo, vd Fastighetsägarna, samt Anders Röstin från KPMG och Jerker Söderlind, Tekn Dr, Stadsforskare och konsult, Stadsliv AB.

Miljonprogrammet – nu är dags att investera!

Vårt miljonprogram är en tickande bomb – i flera aspekter. Vad finns det att vinna, vad kommer det att kosta och hur ska det finansieras? Vi bjuder in till samtal om finansiering och socio-ekonomiska aspekter av miljonprogrammet.

Tid: Måndag 2 juli klockan 14.30-15.45
Lokal: Teaterskeppet, Lilla Matsalen, Hamnen, Visby"

Länkar där seminariet annonseras: http://www.fastighetochbostadsratt.com/Teman/42470-Besok-VVS-Foretagen-i-Almedalen.html och http://www.cisionwire.se/vvs-foretagen/r/besok-vvs-foretagen-i-almedalen,c9275613

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar