torsdag 22 januari 2009

Förslagen publicerade i Svenska Dagbladet

Idag publicerar Svenska Dagbladet en artikel där jag och Hillevi Engström uttalar oss kring ett antal förslag som arbetsgruppen Lika möjligheters delarbetsgrupp, Familj och arbetsliv, presenterar.

Våra utgångspunkter för förslagen är alla att människors lika värde är en grundläggande liberal värdering. Ett samhälle där en människas kön i stor grad avgör vilka val individen kan göra är inte förenligt med grundläggande liberala värderingar. Jämställdhet får därför varken ses som en renodlad kvinno- eller vänsterfråga. Det är en frihetsfråga som båda könen måste driva tillsammans och där både kvinnor och män är vinnare.

Gruppens uppdrag är att fördjupa sig inom några av de områden där behovet av ytterligare insatser för jämställdhet framstår som störst. Det gäller bland annat frågor som avser familj, arbetsliv och välfärd.

Vår slutrapport kommer att lämnas över till moderaternas förtroenderåd och riksdagsgrupp under februari.

Här finns det pressmeddelande som gått ut under dagen. I anslutning till pressmeddelandet finns delrapporten att ladda ner.

2 kommentarer:

 1. Se följande satiriska kommentar
  http://www.kallestrokirk.se/22%20jan09.htm
  Man kan ju undra varför inte dessa arbetsgruppers resultat går ut på remiss till våra partiföreningar

  Hälsning
  Kalle Strokirk M-Tyresö

  SvaraRadera
 2. Hallo Anti,

  Jag har inte läst din rapport, endast vad som skrivs i SvD. Detta är inte Moderat politik. Om något parti inkräktar på min familj och klampar in i mitt hus så är det verkligen inte ett parti jag vill rösta på.Jag kommer absolut aldrig att rösta på Moderaterna igen om detta förslag går igenom.

  / Mathias

  SvaraRadera