torsdag 12 juni 2008

En vinst och en förlust

Det är ett trendbrott att grupper som har haft svårt att hävda sig på arbetsmarknaden får jobb. Ungdomar får jobb. 40 000 unga kom in på arbetsmarknaden förra året. Utrikes födda får jobb. Det ökade med 34 000. Äldre får jobb. Det ökade med 18 000. Visst spelar konjunkturen roll, men attityder spelar också väldigt stor roll. Vi signalerar: Se till det som är friskt! Se till arbetsförmåga! Sänk trösklarna! Gör ansträngningar för att få in folk på den reguljära arbetsmarknaden! Det bryter med synsättet att den som har svårt att hävda sig ska döljas i sin arbetslöshet genom att det kallas något annat. Det var trendbrottet. Det gick vi till val på 2006. Nu ser viktiga trendbrott på den svenska arbetsmarknaden. Det är viktigt att den politiken får fortsätta.


Så sa statsminister Fredrik Reinfeldt i sitt inledningsanförande i gårdagens partiledardebatt. Regeringen och riksdagsmajoriteten levererar och utanförskapet för många grupper minskar. Politik- och debattmatchen vann Alliansen med statsministern i spetsen.

Inledningsanförandet, och resten av partiledardebatten, hittar du här.

Inte heller i år lyckades Alliansen besegra oppositionen i den årliga fotbollsmatchen. Thomas Bodström gjorde oppositionens alla tre mål.

Jan Ericson har lagt upp bilder på sin blogg från matchen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar