onsdag 17 juni 2009

Moderaterna går framåt

Stockholms läns valkrets (Obs! Partisympatier="bästa parti" -skall inte jämföras med "partival") Ökningen för Moderaternafrån ca 38 procent i november2008 till ca 46 procent i maj 2009 är statistiskt säkerställd. Det är ävenminskningen för Kristdemokraterna från ca 3 procent till strax över 0 procent och minskningen för Socialdemokraternafrån ca 35 procent till ca 30 procent. Övriga skillnader jämfört med november 2008 ligger inom felmarginalerna. Jämfört med maj 2008 konstaterasen statistisktsäkerställd ökning för Moderaterna och statistisktsäkerställda minskningar för Kristdemokraterna, Miljöpartiet och Socialdemokraterna.
Så står det i Statistiska Centralbyråns, SCB, partisympatimätning för maj månad 2009, om valkretsen Stockholms län. Det är naturligtvis väldigt glädjande siffror. Mätningen, nedbruten på valkretsar, kan läsas här.

Moderaternas siffror för hela landet har också utvecklats positivt. Enligt partisympatiundersökningen skulle Moderaterna få 29,9 procent om det varit riksdagsval i maj i år. Så här skriver SCB om Moderaterna:
Moderaterna
Om det varit val i maj skulle Moderaterna få 29,9 ± 1,2 procent av rösterna. Jämfört med november 2008 kan en statistiskt säkerställd ökning på mellan 4,0 och 6,4 procentenheter noteras. Jämfört med valet 2006 finns en statistiskt säkerställd ökning av väljarandelen på mellan 2,5 och 4,9 procentenheter.

Ett pressmeddelande från SCB om partisympatiundersökningen finns att läsa här.

1 kommentar:

  1. Och när kommer svar på frågorna om IPRED?

    SvaraRadera