torsdag 14 april 2011

Det byggs även i Panama CityByggkran i Panama City.
.

Efter att ha kommit till Panama City i går kväll (lokal tid) för att delta i IPU:s 124:e session (vars huvuddel pågår under tiden den 15-20 april) hade jag i morse tid för den vanliga löprundan. Jag kan konstatera att det byggs på olika håll i staden. Byggarbetsplatser och byggkranar finns nästan överallt.
.
På samma sätt som vi ser i Sverige men i ännu större omfattning - och som för övrigt är en stark global trend - sker inflyttning från övriga delar av landet (som till stor del består av djungel) till storstaden. Ungefär halva Panamas befolkning bor i dag i Panama City eller i stadens omnejd. Antalet människor som bor där är ungefär 1,5 miljoner.
.
Det som gör städer trivsamma är bland annat stadsparker. Precis som i London, i New York och i Bangkok finns det gröna områden också i Panama City. På tio minuters avstånd från hotellet finns en stadspark som för tankarna till Central Park i New York. Sådana ställen uppskattas av människor och under den tidiga morgontimman, strax efter solens uppgång, träffade jag på många som joggade, power-walkade och promenerade.En fin stadspark i Panama City att springa i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar