måndag 30 maj 2011

Besök i Malmö

I dag har jag avverkat en heldag i Malmö.

Först på programmet - under förmiddagen - stod samtal och diskussioner med företrädare från Malmö högskola, Media evolution, och företagare kring kreativitet, tillväxt och innovationer. Många synpunkter som lämnades var kloka och manade till eftertanke.

På eftermiddagen ägde "rundabordssamtal" rum med gymnasieelever från Frans Suells- och Jörgen Kocksgymnasiet om skolan, framtidsplaner och drömjobb. Intressant i denna del var att samtliga elever som kom till mötet var tjejer och att de flesta hade klara uppfattningar om vad man ville göra i framtiden.

På sena eftermiddagen besöktes NCC nära Västra hamnen där de förevisade vad som skulle bli det första klimatkompenserat byggda hyreshuset i Europa. Byggnaden i kvarteret Klyvaren beräknades hamna på en energianvändning uppgående till 54Kwh/m och år. Kanske inte ett toppresultat men ett steg i rätt riktning.

1 kommentar:

  1. Tyvärr kan man kanske inte dra någon annan slutsats af flickornas närvaro än att just dessa visste vad de ville, medan killarna och säkert ett helt gäng andra tjejer inte har bestämt sig.

    SvaraRadera