söndag 28 november 2010

37,5 procent = Rekordstöd för Moderaterna

I DN/Synovates väljarbarometer den 25 november 2010 redovisas ett rekordstöd för Moderaterna. Synovate skriver "All time high för Moderaterna - fortsatt nedåt för Socialdemokraterna", vilket nog kan ses som en värdering av om respektive partis politik har verklighetsanknytning eller inte.

Förutom att Moderaterna noterar signifikanta uppgångar i förhållande till valresultatet gäller detsamma för Miljöpartiet, som hamnar på 9,1 procentenheter. Socialdemokraterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna ligger enligt väljarbarometern signifikant under valresultaten.

Moderaterna får 37,5 procent, vilket är en ökning i förhållande till valresultatet med 7,4 procentenheter. I förhållande till oktober månads väljarbarometer (35,2 %) ökar Moderaterna, inom felmarginalen, med 2,3 procentenheter. Noteringen är den högsta för Moderaterna i väljarbarometerns 31-åriga historia.

Socialdemokraterna får 27,7 procent, vilket innebär en signifikant minskning med 3,0 procentenheter i förhållande till valresultatet. Noteringen är den lägsta sedan februari 1997 då partiet var nere på 27,0 procent. I förhållande till oktober månads mätning minskar partiet, inom felmarginalerna, med 0,7 procentenheter.

Här finns Synovates redovisning av väljarbarometern och här finns en artikel om samma sak i DN.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar