torsdag 16 maj 2013

Tagit del - ej förstått (om cannabis)

Efter att ha läst igenom repliken (på Aftonbladets debattsida) på Maria Larssons (KD) artikel om problemen med cannabis undrar man vilken värld skribenterna från Centerns ungdomsförbund (CUF) lever i. I ett militärt sammanhang hade inställningen kunnat klassificeras som "Tagit del - ej förstått".

Uttrycket att "Förbud mot cannabis slår mot de svagaste" är på sätt och vis ofattbart. ... Vad menas med detta? Är det så att de svagaste inte har råd att "röka på" vilket de skulle ha haft om cannabis skulle ha legaliserats? Likaså undrar man vad som i detta sammanhang menas med att "Nolltoleransen skördar människoliv". Vilken koppling har detta till cannabis? Är det så att människor avlider av den anledningen att cannabis är en illegal drog?

Lyckligtvis har CUF inte så stort inflytande i svensk politik och dessutom är de i första hand ett problem för Centerpartiet och dess väljare. Jag har tidigare här på bloggen framhållit det glädjande i att även Socialdemokraterna står fast vid den restriktiva narkotikapolitiken, vilket framgår av deras för en tid sedan presenterade kriminalpolitiska program (det första sedan 18 år).

Här finns en länk till den aktuella repliken. Här och här finns det länkar till tidigare inlägg här på bloggen som gäller problemen med cannabis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar