torsdag 28 oktober 2010

Nobelpriser och nobelfestligheter

I dag finns det många utländska forskare i Sverige. Vissa är här under någon termin eller något läsår, andra är här under längre tid. Frågan är dock vad som skulle hända om lagstiftningen kring arbetskraftsinvandring skulle röra sig i den riktning som Sverigedemokraterna önskar. Skulle en potentiell framtida kandidat till ett Nobelpris kunna få möjligheter att arbeta som forskare i Sverige?
Så skriver jag i en debattartikel som publicerats idag. Läs hela på Politikerbloggen.

1 kommentar:

  1. Du kan nog se på framtiden med tillförsikt, trots att SD kommit in för att stanna. När de antog sitt arbetsmarknadspolitiska handlingsprogram för några år sedan föreslog de faktiskt fri arbetskraftsinvandring; det enda kravet skulle vara att man kunde uppvisa ett anställningsavtal med svensk arbetsgivare.

    Just nu är det naturligtvis tvärtom, men den dag de ersätter Johnny Skalin med t.ex. Stellan Bojerud, Tommy Hansson eller Per Ramhorn kan Moderaterna med gott samvete göra upp om arbetskraftsinvandringen med SD. De är fortfarande så små organisatoriskt att en enda inflytelserik talesman kan fälla utslaget.

    SvaraRadera