onsdag 15 september 2010

Moderaternas viktigaste frågor

Idag är det bara fyra dagar kvar till vallokalerna stänger. Därför gör jag dagens bloggpost enkel för mig som avsändare och lika enkel för dig som läsare. Jag lånar Moderaternas tre viktigaste frågor från vår digitala valstuga. Är du det minsta osäker på vad vi Moderater ser som viktigast så får du "hela listan" nedan.

Jobb åt fler
Jobben är vår viktigaste framtidsfråga. Vi vill att fler människor ska kunna känna stoltheten i att ha ett arbete att gå till. Därför vill vi fortsätta sänka skatten för vanliga löntagare och ta ansvar för de offentliga finanserna. Den som har hamnat utanför arbetsmarknaden ska alltid få stöd att komma tillbaka. Om det blir mer attraktivt att starta, driva och utveckla företag i Sverige kan fler få jobb. En röst på Moderaterna är en röst på jobben.
Läs mer.

En bättre välfärd
I ett föregångsland har alla människor tillgång till en bra skola och sjukvård. Vi vill förbättra kvaliteten i den skattefinansierade välfärden. Köerna i sjukvården måste kortas så att alla människor kan få bra sjukvård i tid. Vi nöjer oss inte förrän alla svenska skolor klarar av att ge varenda elev bästa tänkbara start i livet. Moderaterna har förslagen som tar oss dit.
Läs mer.

Trygghet i vardagen
Vi nöjer oss inte förrän alla brott bekämpas. Tidigare insatser mot ungdomsbrottslighet i dag förebygger allvarlig brottslighet i morgon. Därför vill vi stärka det förebyggande arbetet. Våra satsningar för fler i arbete och bättre skolor är viktiga för att få bukt med brottslighetens grogrunder. Sverige ska bli ett tryggare land att växa upp och leva i.
Läs mer.

Här kan du läsa om alla politikområden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar