fredag 10 september 2010

Eftermäle till debatt på Hagabergs Folkhögskola

För några dagar sedan var jag och debatterade med den socialdemokratiska riksdagskandidaten Evin CetinHagaberg Folkhögskola. För egen del så tycker jag att debatten gick bra och jag kände mig nöjd med min insats när jag gick därifrån.

Nu har det kommit lite återkoppling. Marita Lärnestad, partikollega och kommunalråd i opposition i Södertälje, berättade för mig igår att de studerande genomfört ett eget val på folkhögskolan. Traditionellt brukar Moderaterna få ensiffriga resultat i dessa val men i år fick vi 23 procent!

Grunden för ökningen är att vi har en bra politik som bas, har jag bidragt någonting så är jag mycket glad över detta. Min erfarenhet, speciellt under denna valrörelse, är att människor tycker att vår politik är bra men en del vill inte ta politiken till sig. Möjligen uppfattar en del människor vår politik som komplicerad, för när jag fått tillfälle att förklara vår politik och våra prioriteringar så ändrar många uppfattning och tycker att vi har rätt. Naturligtvis finns det en kategori människor som inte vill lyssna och till med hävdar att vi ljuger.

Om man, som de studerande på Hagabergs Folkhögskola, utbildar sig i vuxen ålder så är man angelägen att få ett jobb. Vi Moderater och Alliansen har en politik för att klara jobben. Det har vi visat under mandatperiodens mest tuffa tider. Vi kan ta ansvar. Vi har också visat att vi kan ta ansvar för välfärden med satsningar på välfärdens kärna under en global finanskris. Nya Moderaterna är på riktigt och vi är beredda att ta ansvar också under kommande mandatperiod.

1 kommentar:

  1. Anti du påverkar med erfarenhet och kunskap!!!

    mvh / Lars Robin

    SvaraRadera