tisdag 11 augusti 2009

Vårdnadstvister

Det har kommit många kommentarer med anledning av min och Inger Renés artikel på DN Debatt för en tid sedan. Artikeln bygger till stora delar på den problembild som jag har sett i många vårdnadsmål i mitt arbete som domare på Stockholms tingsrätt.

De flesta kommentarer har varit positiva. Sedan finns det naturligtvis en och annan som drar växlar på saker och ting och kanske inte riktigt kan greppa problembilden. De socialdemokratiska kommentarer jag har sett har naturligtvis varit negativa på grund av bristande kunskap och förståelse och möjligen också av den anledningen att socialdemokrater måste ha uppenbara svårigheter att säga att företrädare för Moderaterna kommer med bra förslag på ett för många människor viktigt område. Så som läget ser ut för närvarande verkar Moderaterna vara det enda parti som har förslag inom detta område.

här skriver exempelvis föreningen Makalösa föräldrar om förslaget.

1 kommentar:

  1. Ert arbete är livsviktigt för att vi skall få ett mer jämlikt föräldraskap i Sverige och att inte en generation av barn skall växa upp utan den ena av sin förälder.

    SvaraRadera