fredag 4 december 2009

Lite mindre mörker

Så här i decembermörket kan det behövas lite ljusglimtar, då och då. En sådan ljusglimt levererade Anders Borg idag då han presenterade en uppdaterad prognos för utvecklingen av de offentliga finanserna. För snart en månad sedan presenterade finansministern en prognos som pekade i samma riktning, vilket jag bloggade om då.

Läget på abetsmarknaden kommer att vara fortsatt bekymmersamt, om än något mindre negativt än tidigare prognoser. I pressmaterialet på regeringens hemsida står bland annat att läsa:
Utvecklingen på arbetsmarknaden väntas bli något mindre negativ jämfört med bedömningen i budgetpropositionen för 2010. Det innebär lägre arbetsmarknadsrelaterade utgifter och högre intäkter, framför allt från skatt på arbete.
Läs hela pressmeddelandet här och titta gärna på de presentationsbilder som ligger ute till höger.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker ni jobbar på bra, jag är inte ett dugg orolig. Skönt att Victoria ska gifta sig så att monarkin kommer att leva vidare.

    /Blåslampan.

    SvaraRadera
  2. Läget på arbetsmarknaden är inte bekymmersamt, det är katastrof. Med ett evigt döljande av de faktiska arbetslöshets siffrorna. Jag måste fråga dej hur det kommer sej att du som moderat lallar med samma uträkningar och statistik som socialdemokraterna, med exakt samma döljande av verkligheten, är det inte dags nu att ni gör helt om och visar att ni vill något annat!?

    SvaraRadera